info@platformvoedselbossen.nl

WEBSITE UNDER CONSTRUCTION

Steun ons: werk mee, wordt vriend,

investeer of doneer


Werk mee

Misschien vind je het leuk om af en toe je handen uit de mouwen te steken. Alleen samen krijgen we het voor elkaar, dus werk mee! Meewerken doe je op verschillende basis. Het werk bestaat o.a. uit:

  • het aanleggen en onderhouden van het bos en de moestuinen
  • schoonmaken en opruimen van de (openbare) ruimtes
  • begeleiden van dagbesteding, recreanten en vrijwilligers
  • technische klusjes zoals repareren van opstallen, gereedschap, electra en leidingwerk
  • administratief werk: maken promotiemateriaal, nieuwsbrief, website, aanvragen subsidies, vullen CMS
  • financiele en jurdische ondersteuning (expert inbreng)

Na afloop mag je wat je nodig hebt plukken in het bos of oogsten in de moestuin.

Word vriend, investeer of doneer

Gezien de ‘run’ op percelen in Zeeland die nabij woonkernen zijn gelegen, zal de stichting startkapitaal bijeen gaan brengen zonder over een specifiek perceel te communiceren, behalve dan met mogelijke partners, investeerders en binnen het netwerk van actieve betrokkenen. Het bijeen brengen van startkapitaal geeft ook vertrouwen aan investeerders; er is behoefte/animo waardoor investeerders eerder genegen zijn om het resterende bedrag te lenen, dan wel een deel hiervan te doneren in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door diverse investeerders zijn toezeggingen gedaan voor een substantieel bedrag. Verder wil een recent opgerichte stichting in Zeeland investeren in het revitaliseren van de leefomgeving. Deze stichting wil het plantgoed voor het voorbeeldbos aan onze stichting doneren.

Uit particuliere hoek is reeds voor € 50.000,- aan donaties toegezegd. Meer (start)kapitaal wordt vergaard middels een crowdfunding voor donateurs. De crowdfunding start september 2021.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid als 'vriend' een boseiland te adopteren of een (werk)ruimte te huren. Hiervoor vragen we een vaste bijdrage, waarbij je het recht krijgt op een deel van de oogst uit het bos en korting op diensten die in het bos door ondernemers worden aangeboden.

Laat via onderstaand formulier alvast weten hoe je wilt/kunt bijdragen!