info@platformvoedselbossen.nl


Heeft u vragen aan het bestuur van de stichting of wilt u meer weten over het (financieel) ondersteunen van onze stichting? Zie de contactgegevens onderaan de site (mailen heeft de voorkeur).

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen via de nieuwsbrief kan ook. Stuur dan ook even een mail , dan zetten we u op de maillijst!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen én deel uitmaken van dit mooie initiatief?
Vul dan het formulier in op de pagina ' Steun ons '. In kleiner verband delen we wat vaker informatie en komen we soms samen. We doen dit onder meer tijdens speciale gelegenheden, informatiemails en een besloten Facebookgroep. Dit zijn mensen die als vrijwillger werken, hebben aangegeven te willen financieren/adopteren, kortom: mensen die actief participeren.


Het bestuur - even voorstellen

Viviane Smit

Initiatiefnemer en voorzitter

Drijfveer: voor en met onze kinderen een voedzame en groene leefomgeving creëren. Niet roepen: 'het moet anders!', maar zélf doen. Het idee ontstond in 2015 toen ik zwanger was van mijn derde kind en me de gedachte overviel: wat als ik overlijd; wat laat ik mijn kinderen na? Banken kunnen omvallen, geld zal niets meer waard zijn en een crisis kan altijd (...). Mensen zullen altijd voedsel nodig hebben en bomen zijn weerbestendiger dan eenjarige gewassen. Het woord voedselbos kwam in me op en die term bleek al te bestaan; een paar pioniers waren hier al mee bezig. En toeval bestaat niet: als redacteur van Groen Kennisnet stuitte ik kort daarna op een artikel over permacultuur. Dát waren de 'gereedschappen' om een robuust systeem neer te zetten! Dus ik volgde een opleiding permacultuur en masterclass voedselbossen. Inmiddels heb ik ervaring met het ontwerpen van en werken in voedselbosprojecten en beschik ik over een breed kennisnetwerk. Nu wil ik mijn kennis heel graag gaan inzetten en overdragen. En ik wil heel veel leren van anderen.

Anne Marieke Linskens

Penningmeester

De natuur is groter dan wij en wij mogen daar deel van uitmaken.

Hoe meer ik besef dat ik ook maar een stukje natuur ben, hoe meer ik me sterk wil maken voor meer en sterkere natuur. Alleen al het genieten van een middagje in een bos zijn en daar spelen en werken geeft mij nieuwe energie.

Groene bladeren, frisse lucht, schaduw en licht, de bodem, water, beestjes: alles speelt mee. En zeker als je daar ook je voeding kunt vinden.

Voeding weer op een meer natuurlijke manier laten ontstaan is iets wat de aarde nodig heeft. En waar wij allemaal baat bij kunnen hebben.

Platform Voedselbossen wil daaraan bijdragen en daar zet ik me graag voor in.

Hiernaast heb ik een praktijk voor Kunstzinnige Therapie en environmental storytelling.

Wij vertellen een verhaal met onze omgeving.
De kunst is je van dat verhaal bewust te worden.


Imco Flipse

Secretaris

Ik ben in de stichting Platform Voedselbossen gestapt omdat ik het al jaren heel mooi zou vinden als Zeeland zich zou ontwikkelen tot een zogenaamde ‘Blue Zone’. Dat zijn plekken op aarde waar het merendeel van de bevolking tot op hoge leeftijd gezond blijft. Blue Zones zijn vaak eilanden, net als Zeeland. De factoren die daarvoor zorgen zijn: een groene, gezonde leefomgeving, veel lichte lichamelijke activiteit, goed sociaal netwerk, samenwerken en natuurlijk voedsel. In permacultuur voedselbossen zie ik deze factoren terugkomen!

Ik ben ingenieur en orthomoleculair voedingsdeskundige. Een gezond lichaam en geest zijn ons grootste goed! Ik wens dat iedereen toe.

In mijn werk als assetmanager bij de Provincie Zeeland geef ik duurzaamheid en circulaire economie een prominente plaats.

Eerder was ik secretaris van de stichting DutchConnect.

Tel de biodiversiteitscrisis, de klimaatcrisis en de stikstofcrisis bij elkaar op en de oplossing is een voedselbos

- Chefkok Emile van der Staak, restaurant De Nieuwe Winkel -